top of pageOver ons
 

Boot Advocaten is een gerenommeerd nichekantoor dat is gespecialiseerd in vastgoed- en aanbestedingsrecht, Europees recht en (duurzame) energie. Duurzaamheid en ESG zijn hieraan onlosmakelijk verbonden. Wij hebben er in 2015 zelfs een kenniscentrum voor opgericht: Blue Building Institute

Dankzij onze decennialange ervaring, kennis van de markt en vraagstukken, en ons multidisciplinaire team kunnen we snel en hands-on tot oplossingen komen. Dit doen we samen mét onze opdrachtgevers. Regelmatig betrekken we ook de ketenpartners. Een multidisciplinaire dialoog en samenwerking leidt vaker en sneller tot een goed resultaat dan direct het starten van een procedure. [tzt een paar voorbeelden] [multidisciplinair krijgt eigen pagina waarin we uitleggen hoe we samenwerken met blue building institute en dus consulting en WELL etc etc]

Wij zeggen vaak: ‘Wijsheid achteraf is overal te koop.’ Om een project te laten slagen, is het belangrijk om juist aan de voorkant al de juiste beslissingen te kunnen nemen. Boot Advocaten adviseert daarom in elke fase van vastgoedontwikkelingen, van concept en ontwerp tot realisatie en gebruik. We anticiperen op regelgeving, marktomstandigheden en internationale ontwikkelingen. 

Kennis en innovatie

Boot Advocaten heeft in 2002 een trend gezet als het eerste niche kantoor van Nederland. Sindsdien staan wij hoog aangeschreven in de vastgoedmarkt. Vanaf 2008 worden wij bijvoorbeeld steevast vermeld in de lijst van Beste Vastgoedjuristen van PropertyNL. Daar zijn we uiteraard trots op. 

We richten onze blik altijd op de toekomst en we ontwikkelen we onze eigen producten. Ons nieuwste product is Stainable. We hebben in dit digitale rapportage platform de SFDR/RTS gedigitaliseerd en omgebouwd tot een invulbaar systeem. Het genereert automatisch de door de EU voorgeschreven rapportages en is qua gebruiksgemak vergelijkbaar met het belastingformulier. Ook is Stainable  CSRD ready. 

 

Wij ontwikkelen en delen onze kennis altijd graag, bijvoorbeeld in boeken, artikelen, netwerkevenementen, trainingen en colleges. Ook werken we samen met onze kennispartners, internationale onderzoeksinstituten en het WELL Buildings Institute.  

 


Werken bij Boot Advocaten

Boot Advocaten is een kantoor in beweging en is ALTIJD op zoek naar talent. Wij bieden carrièrekansen op alle niveaus, aan zowel jonge talenten als juist ook aan meer talenten met vijf jaar ervaring of meer. Wij doen een oproep aan eenieder die zijn of haar juridisch talent, drive en ambitie elders wil onderbrengen: neem vooral contact met ons op! 

Bij Boot Advocaten zoeken we mensen die vanuit een intrinsieke drive het verschil willen maken. De impact van onze advisering reikt namelijk ver.  

Gezonde gebouwen en ESG

Boot Advocaten al heel veel jaren voorvechter van ‘gezonde gebouwen’. Als mens spenderen tenslotte 90% van onze tijd in en rondom gebouwen. Als we deze gebouwen voor, tijdens en na het gebruik helemaal richten op onze gezondheid, heb je een zeer ESG waardig gebouw. Onze spin-off Blue Building Institute is al sinds 2015 een innovatieve informatie- en netwerkorganisatie die helpt om kennis over het hoe en wat van gezonde gebouwen te delen in de keten.

 

We zowel E-technische bouwexpertise in-huis als kennis rondom de S, de sociale indicatoren.. Of het nu gaat om strategische ontwikkeling, due diligence of implementatie,  onze ESG advisering is erop gericht om het op een praktische en betekenisvolle manier te integreren in uw bedrijfsstrategie.  Onze nieuwste ESG product Stainable, is daar een mooi voorbeeld van.

Over ons: oud

Al sinds de oprichting in 2002 is Boot Advocaten gespecialiseerd in bouw-, vastgoed- en aanbestedingsrecht. Als eerste niche-kantoor van Nederland heeft Boot Advocaten een trend gezet. Wij zijn echte specialisten; geen onpersoonlijke advocatuur-fabriek. Kenmerkend is onze pragmatische, multidisciplinaire en geïntegreerde aanpak, waarmee we met een relatief kleine organisatie (zeer) grote projecten realiseren. 

Sinds 2008 staan wij onafgebroken vermeld in de lijst van beste vastgoedjuristen van PropertyNL. Bij Boot Advocaten omvat vastgoed ook de sector overheidspraktijk, bestuursrecht en milieu. 

Sinds enkele jaren richt Boot Advocaten zich tevens op de sectoren duurzame energie en gezondheid en zorg. Want ook in deze sectoren zijn onze rechtsgebieden relevant. 

De huidige markt vraagt om nieuwe verdienmodellen voor "gezonde" gebouwen. Niet alleen gericht op technisch gebied, maar vooral betere juridische modellen voor eigenaren en eindgebruikers. U kunt de waarde van uw vastgoed verhogen door bestaande energievoorzieningen, comfort en productiviteit van de gebruikers te verbeteren. 

Naast alle innovaties blijft Boot Advocaten ook in de traditionele vastgoed- en bouwwereld een gerenommeerde speler. De nadruk ligt daarbij steeds primair op de "voorkant" van het proces. Benieuwd naar enkel voorbeeldprojecten? Klik op referenties.

Boot Advocaten is er trots op dat zij als team jaren achtereen een vermelding krijgt in de Lijst Vastgoedjuristen van PropertyNL.

bottom of page