top of page

Verduurzaming gebouw uitbesteden aan ESCo

Gemeentes, woningcorporaties, vastgoedontwikkelaars of exploitanten kijken steeds vaker kritisch naar de vastgoedportefeuille en –strategie. Dat leidt regelmatig tot de vraag ‘hoe kunnen we ons vastgoed verduurzamen en zouden we de energietransitie via een ESCo laten lopen. Maar waar begin je? Is een ESCo een wondermiddel of ligt het anders?

Wat is een ESCo?
Met een Energy Service Company (ESCo) kunt u energie besparen zonder dat u daarvoor zelf de (totale) investeringen hoeft te doen. Een ander investeert in uw verduurzaming en u betaalt deze via de gegarandeerde gerealiseerde besparingen. Als na verloop van tijd de investeringen zijn terugverdiend, vloeit deze winst terug in de kas van de eigenaar/gebruiker.

ESCo als dé oplossing?
ESCo’s (Energy Service Company) worden tegenwoordig vaak gepresenteerd als de manier om een energietransitie te bewerkstelligen. ESCo’s zijn echter geen wondermiddelen, want de ‘formule’ werkt niet altijd voor elke organisatie en/of voor elk object. Als ze echter wél mogelijk zijn, dan is het ontzettend zonde om de traditionele route te kiezen, omdat u dan besparings- en verduurzamingspotentieel laat liggen. Of een ESCo voor uw vastgoed werkt hangt af van verschillende factoren (zoals strategie, soort gebouwen et cetera).

Overweegt u als vastgoedeigenaar of vastgoedgebruiker één of meerdere gebouwen te verduurzamen via een ESCo en wilt u weten hoe dat zit? Volg dan de ESCoNetwerk workshop ‘Hoe besteed ik de verduurzaming van mijn gebouwen uit?’

Na afloop van deze workshop weet u wat uw ESCo-opties zijn en aan welke ‘knoppen’ u kunt draaien. Ook kent u de concrete vervolgstappen voor het starten met energietransitie.

Locatie: Woonzorgcentrum Zonnehuisgroep Noord te Zuidhorn
Datum: 3 februari 2015
Kosten: gratis voor (de)centrale overheden, gebouweigenaren en/of –gebruikers
Aanmelden: aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmelden@esconetwerk.nl o.v.v. ‘verduurzaming gebouwen uitbesteden – Zuidhorn’.

 

PROGRAMMA

13.00 uur – 13.30 uur:
rondleiding op ESCo-locatie Zonnehuisgroep Noord in Zuidhoorn

13.30 – 14.00 uur:
Inloop/ontvangst

14.00 – 14.15 uur:
Introductie door Harry Sterk

14.15 – 15.15 uur:
In het eerste deel leert u alles over de ‘basics’ van energieprestatiecontracten. We gaan ook dieper in op de concrete stappen die u zou moeten zetten om tot een dergelijke constructie te komen. Alexandra Boot (Boot Advocaten), Math Feijen (OPPS) en Jos Wetters (Tenman)

15.15 – 15.30 uur:
Pauze

15.30 – 16.30 uur:
Aan de hand van een concrete praktijkcase maken we tastbaar wanneer een project (niet) geschikt is voor een ESCo, wat de verwachten voordelen zijn en wat dat van u als opdrachtgever vraagt. John Braakman (Zon Energie) – toelichting praktijkcase Woonzorgcentrum Zonnehuisgroep Noord te Zuidhorn

16.30 – 17.00 uur:
Tot slot biedt de kleinschalige opzet en persoonlijke aanpak alle ruimte voor vragen. De workshop wordt inhoudelijk begeleid door de experts van ZON Energie, Tenman, Boot Advocaten enOPPS.

17.00 uur:
Borrel

bottom of page