top of page

MASTERCLASS: Energietransitie & vastgoed


Wat is veranderd op het gebied van regelgeving als het gaat om verduurzamen, gebiedsontwikkeling en de aanbesteding daarvan? En welke rol gaat de warmtetransitie spelen?


Volg deze praktijkgerichte masterclass met mr. Alexandra Jurgens-Boot en mr. Regina Koning en u bent weer volledig op de hoogte.


Datum: woensdag 23 maart van 15.00-17.00 uur

Het wordt steeds duidelijker dat duurzaamheid in de gebouwde omgeving hand in hand gaat met energietransitie en de Omgevingswet. Als gevolg van de uitvoering van het Klimaatakkoord is de wetgeving op dit gebied continu in beweging. Zowel op Europees niveau (Green Deal) als op nationaal niveau.

De Europese Verordeningen hebben rechtstreekse werking en bepalen niet alleen tot welke (energie)maatregelen u verplicht bent, maar ook hoe en of er nog financiële middelen ter beschikking kunnen worden gesteld en wat voorwaarden zijn van de toezichthouders.


Wat leert u

Tijdens deze masterclass wordt u In een paar uur volledig op de hoogte gebracht van de juridische ins and outs en wordt u op de hoogte gebracht van de bestaande, nieuwe en aankomende regelgeving en met welke transformatie van vastgoed, renovaties en alternatieve energievoorziening u te maken krijgt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgt u handvatten aangereikt waarmee u meteen aan de slag kunt. We bespreken onderwerpen als:

  • Het belang van het verduurzamen van vastgoed.

  • Wat houdt de warmtetransitie precies in?

  • Welke nieuwe actuele wet- en regelgeving geldt er nu?

  • Bent u compliant?

Uiteraard kunt u uw eigen vragen inbrengen. Na de training bent u volledig up-to-date over de huidige en aankomende regelgeving en kunt u direct aan de slag.

Note: Deze training kan ook incompany aangepast op uw organisatie en vraagstukken worden gegeven.


Docenten

Mr. Alexandra A. Jurgens-Boot is oprichter van Boot Advocaten en advocaat civiele zaken. Zij is gespecialiseerd in de sectoren bouw- en vastgoedrecht, energierecht, zorg, aanbesteding en publiek-private samenwerking. Daarnaast heeft zij een trackrecord van meer dan een decennium in verduurzaming van vastgoed en sustainable finance, en loopt zij voorop in het (contract- en compliance-technisch) begeleiden van organisaties

met betrekking tot gezondheid in de gebouwde omgeving.

Mr. Regina Koning is van huis uit bestuursrechtjurist en gespecialiseerd in energierecht en omgevingsrecht. Zij heeft daarbij ervaring opgedaan met bouwcontracten en algemene voorwaarden in de bouw (zoals de UAV 2012 en de UAV-GC 2005) en met het aanbestedingsrecht; een unieke combinatie om deskundig juridisch advies te kunnen geven op het gebied van bouwen, renoveren, gebiedsontwikkeling

en herontwikkelingen.


De masterclass is bestemd voor

Vastgoedbeleggers, vastgoedprofessionals, financiële marktdeelnemers, financieel adviseurs, projectontwikkelaars, aannemers, exploitanten en juridisch adviseurs.


Locatie

De cursus wordt online gegeven via Microsoft Teams.


Kosten

De kosten bedragen €250,00 per persoon exclusief btw.


Inschrijving:

Schrijf u in door een mail te sturen naar secretariaat@bootadvocaten.nl. De factuur volgt per separate e-mail. Geeft u s.v.p. duidelijk de tenaamstelling van de factuur op, alsmede het e-mailadres voor facturatie inclusief een eventueel inkoopnummer.


Opleidingspunten

Met deze cursus zijn maximaal 2 PO-punten te verdienen.

In het door de NOvA goedgekeurde kwaliteitsplan van 17 juni 2020 zijn voor het verzorgen van afstandsonderwijs de volgende vereisten opgenomen om voor een Certificaat van Deelname in aanmerking te komen:

  • Om voor de volle aantal NOvA-punten in aanmerkingen te komen dient u van begin tot eind de onlinecursus bij te wonen en dienen de vijf toetsvragen in het evaluatieformulier, op de materiaalpagina in uw account, beantwoord te worden. Graag verzoeken wij u direct na afloop van de cursus het evaluatieformulier in te vullen.

  • Het webinar systeem registreert uw aanwezigheid. Bij afwijkende tijden worden punten in mindering gebracht.

  • Het merendeel van de vijf toetsvragen moet goed beantwoord zijn, wil een deelnemer in aanmerking komen voor een certificaat en NOvA-punt(en). Drie van de vijf toetsvragen zijn gericht op de inhoudelijke kant van de cursus. Deze vragen worden gemaakt door de docent. Twee vragen zien op ‘codes’ die ofwel door de docent op gezette tijden worden genoemd, dan wel kortstondig in beeld verschijnen.

  • Na het invullen van de evaluatie zal deze binnen twee weken gecontroleerd worden door de organisatie.

  • Bij het incorrect beantwoorden van 3 of meer van de toetsvragen kan maximaal 1 keer herkanst worden per cursus. U ontvangt hierover een e-mail. De cursist kan de voordracht geheel opnieuw bekijken mocht dat nodig blijken voor het beantwoorden van de toetsvragen en heeft hierbij ook de presentatie en het cursusmateriaal tot zijn beschikking. Doordat de gehele cursus integraal wordt opgenomen (inclusief de vragen die gesteld worden), blijft de kennisoverdracht gewaarborgd.

  • Het recht op een certificaat vervalt indien de deelnemer niet binnen twee weken het evaluatieformulier heeft ingevuld.

  • Het certificaat wordt u binnen twee weken na de bijeenkomst digitaal toegestuurd.

Data:

Kunt u er op 23 maart niet bij zijn? Deze cursus wordt nog twee keer aangeboden:

  • 20 april

  • 18 mei

Wij kijken er naar uit u te ontmoeten!


bottom of page