top of page

MASTERCLASS: Energietransitie & (commercieel) vastgoed

Bijgewerkt op: 6 apr. 2021



Wat is veranderd op het gebied van regelgeving als het gaat om verduurzamen, gebiedsontwikkeling en de aanbesteding daarvan? Volg de praktijkgerichte masterclass met mr. Alexandra Jurgens-Boot en mr. Regina Koning en u bent weer volledig op de hoogte.


Datum: donderdag 22 april 14.00-16.00 uur

Het wordt steeds duidelijker dat duurzaamheid in de gebouwde omgeving hand in hand gaat met energietransitie en de Omgevingswet. Als gevolg van de uitvoering van het Klimaatakkoord is de wetgeving op dit gebied continu in beweging. Zowel op Europees niveau (Green Deal) als op nationaal niveau.

De Europese Verordeningen hebben rechtstreekse werking en bepalen niet alleen tot welke (energie)maatregelen u verplicht bent, maar ook hoe en of er nog financiële middelen ter beschikking kunnen worden gesteld en wat voorwaarden zijn van de toezichthouders.


Wat leert u

Tijdens de 1-daagse masterclass wordt u op de hoogte gebracht van de bestaande, nieuwe en aankomende regelgeving en met welke transformatie van vastgoed, renovaties en alternatieve energievoorziening u te maken krijgt.. Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgt u handvatten aangereikt waarmee u meteen aan de slag kunt. We bespreken onderwerpen als: Wat moet ik weten om voorbereid te zijn op de nieuwe Omgevingswet en Energiewet. Hoe versnel ik de besluitvorming van overheden. Hoe maak ik duurzaamheidsrisico’s beheersbaar en betaalbaar. Wat is de invloed van Europese Verordeningen op de financierbaarheid van mijn vastgoed.

Uiteraard kunt u uw eigen vragen inbrengen. Na de training bent u volledig up-to-date over de huidige en aankomende regelgeving en kunt u direct aan de slag.

Note: Deze training kan ook incompany aangepast op uw organisatie en vraagstukken worden gegeven.


Docenten

mr. Alexandra A. Jurgens-Boot is oprichter van Boot Advocaten en advocaat civiele zaken. Zij is gespecialiseerd in de sectoren bouw- en vastgoedrecht, energierecht, zorg, aanbesteding en publiek-private samenwerking. Naast deze specialisaties richt zij zich op gebiedsontwikkeling en duurzaamheid.


mr. Regina Koning mr. Regina Koning is van huis uit bestuursrechtjurist en gespecialiseerd in energierecht en omgevingsrecht. Zij heeft daarbij ervaring opgedaan met bouwcontracten en algemene voorwaarden in de bouw (zoals de UAV 2012 en de UAV-GC 2005) en met het aanbestedingsrecht; een unieke combinatie om deskundig juridisch advies te kunnen geven op het gebied van bouwen, renoveren, gebiedsontwikkeling en herontwikkelingen.

De masterclass is bestemd voor

Vastgoedbeleggers, vastgoedprofessionals, financiële marktdeelnemers, financieel adviseurs, projectontwikkelaars, aannemers, exploitanten en juridisch adviseurs.


Locatie

De cursus wordt online gegeven via Microsoft Teams.


Kosten

De kosten bedragen €250,00 per persoon exclusief btw.


Inschrijving:

Schrijf u in door een mail te sturen naar secretariaat@bootadvocaten.nl. De factuur volgt per separate e-mail. Geeft u s.v.p. duidelijk de tenaamstelling van de factuur op, alsmede het e-mailadres voor facturatie inclusief een eventueel inkoopnummer.


Opleidingspunten

Met deze cursus zijn maximaal 2 PO-punten te verdienen.

In het door de NOvA goedgekeurde kwaliteitsplan van 17 juni 2020 zijn voor het verzorgen van afstandsonderwijs de volgende vereisten opgenomen om voor een Certificaat van Deelname in aanmerking te komen:

  • Om voor de volle aantal NOvA-punten in aanmerkingen te komen dient u van begin tot eind de onlinecursus bij te wonen en dienen de vijf toetsvragen in het evaluatieformulier, op de materiaalpagina in uw account, beantwoord te worden. Graag verzoeken wij u direct na afloop van de cursus het evaluatieformulier in te vullen.

  • Het webinar systeem registreert uw aanwezigheid. Bij afwijkende tijden worden punten in mindering gebracht.

  • Het merendeel van de vijf toetsvragen moet goed beantwoord zijn, wil een deelnemer in aanmerking komen voor een certificaat en NOvA-punt(en). Drie van de vijf toetsvragen zijn gericht op de inhoudelijke kant van de cursus. Deze vragen worden gemaakt door de docent. Twee vragen zien op ‘codes’ die ofwel door de docent op gezette tijden worden genoemd, dan wel kortstondig in beeld verschijnen.

  • Na het invullen van de evaluatie zal deze binnen twee weken gecontroleerd worden door de organisatie.

  • Bij het incorrect beantwoorden van 3 of meer van de toetsvragen kan maximaal 1 keer herkanst worden per cursus. U ontvangt hierover een e-mail. De cursist kan de voordracht geheel opnieuw bekijken mocht dat nodig blijken voor het beantwoorden van de toetsvragen en heeft hierbij ook de presentatie en het cursusmateriaal tot zijn beschikking. Doordat de gehele cursus integraal wordt opgenomen (inclusief de vragen die gesteld worden), blijft de kennisoverdracht gewaarborgd.

  • Het recht op een certificaat vervalt indien de deelnemer niet binnen twee weken het evaluatieformulier heeft ingevuld.

  • Het certificaat wordt u binnen twee weken na de bijeenkomst digitaal toegestuurd.

Data:

Kunt u er op 22 april niet bij zijn? Deze cursus wordt nog drie keer aangeboden:

  • Donderdag 29 april 14.00 - 16.00 uur

  • Woensdag 19 mei 10.00 - 12.00 uur

  • Donderdag 10 juni 14.00 - 16.00 uur

Wij kijken er naar uit u te ontmoeten!

Comentarios


bottom of page