top of page

De Alliantieovereenkomst: de noodzaak tot transparantie - TBR 2022/39

Bijgewerkt op: 12 mei 2022Op 1 april 2022 organiseerde het Instituut voor Bouwrecht het Congres "Het juridisch vormgeven van samenwerking in de aanbestedings- en contractfase" bij Jaarbeurs MeetUp, te Utrecht.


Het doel van het congres was te onderzoeken of en in hoeverre de huidige juridisch- administratieve voorwaarden in de bouw nog voldoende voorzien in de behoefde van deze tijd.


In de zoektocht naar mogelijke nieuwe juridische structuren en risicoverdelingen, besprak mr. A.A. Jurgens-Boot de alliantieovereenkomst en de noodzaak tot transparantie.


Onderwerpen die aan de orde kwamen zijn: rechtskarakter, gezamenlijke doelen, risico's, aansprakelijkheid, winstdeling, alliantiefonds, organisatie, communicatie en aanbestedingsrechtelijke aspecten.TBR 2022/39

In deze bijdrage geschreven naar aanleiding van het IBR-congres op 1 april 2022 ‘Het juridisch vormgeven van samenwerking in de aanbestedings- en contractfase’ gaat mr. A.A. Jurgens-Boot in op de alliantieovereenkomst en de noodzaak tot transparantie.

Publicatiedatum:

1-4-2022

Auteur(s):

mr. A.A. Jurgens-Boot


Wenst u een advies of in-company training aangaande dit onderwerp? Neem dan contact met ons op!コメント


bottom of page