top of page

Persbericht

4 juni 2018

MVSA Architects en ToBeDeveloped registeren eerste Nederlandse WELL Community pilot voor het project Crossroads Sloterdijk.

Op dinsdag 5 juni 2018 zal op de stand van het Blue Building Institute op de PROVADA de WELL Community Standard pilot Crossroads Sloterdijk te Amsterdam worden toegelicht.

De WELL Community Standard is een scoresysteem dat zich uitsluitend richt op Gezondheid en Welzijn en hiermee een nieuwe globale benchmark voor gezonde gemeenschappen opzet. Met de lancering van de WELL Community Standard start het International Well Building Institute (IWBI) een nieuw tijdperk door buurten, woon-en leef omgevingen, gemeenten en andere gemeenschappen te verbeteren aan de hand van uitgangspunten gebaseerd op gezondheid en welzijn. Een standaard die is ontwikkeld om zich te richten op de volledige woonomgeving op basis van de volgende uitgangspunten: lucht, water, voeding, licht, fitness, temperatuur, geluid,  materialen, mind en gemeenschap.

Met het project Crossroads wordt een unieke eerste stap gezet met de leefomgeving naar een nieuw, hoger niveau van maatschappelijk welzijn te brengen. In dit project van 40.000 m2 worden appartementen, studentenhuisvesting, commerciële ruimten en kantoren ontwikkeld. Meer dan 500 mensen zullen in dit project wonen en werken.

Pioniers die bij dit project betrokken zijn, zeggen het volgende:

Roberto Meyer van MVSA Architects vanuit zijn professie licht toe: Team Crossroads bestaat uit een samenwerkingsverband van ontwikkelaar TBD, MVSA Architects, Kondor Wessels Amsterdam, Delva Landscape Architects, De Dakdokters, VIAC en Klimaatgarant. Samen hebben ze hun kennis van de vraag vanuit de markt gebundeld en dit heeft een innovatief, kwalitatief en duurzaam ontwerp opgeleverd. 

Goede architectuur moet innovatief, prikkelend, toekomstbestendig en duurzaam zijn. Crossroads realiseert een ongekende stedelijke leefkwaliteit  met een prachtige architectonische uitstraling. Door de modulaire opbouw heeft de toren een  optimale flexibiliteit en differentiatie. Daarnaast komen er publieke voorzieningen, gericht op de buurt en bewoners. Speerpunten zijn ruimtelijke kwaliteit en het waarborgen van sociale veiligheid.

ToBeDeveloped, Hans Woerlee, Team Crossroads werd direct gegrepen door de bijzondere ligging van de plek. Op een uniek kruispunt van vervoerstromen, midden in de actie, maar ook dichtbij de rust en het groen. Het team gelooft in groei en verandering van steden en ziet Sloterdijk als spannende aansprekende woonomgeving. Vanuit de torens krijgen toekomstige bewoners een indrukwekkend uitzicht over de stad met de haven, de groene Brettenzone en het Westerpark aan hun voeten.

 

Het proces om te komen tot deze eerste registratie WELL Community Standard is begeleid door Alexandra Jurgens-Boot, CFO van BBI; “Strategisch advies is essentieel om te komen tot een kentering in de vastgoedmarkt naar een concept waarbij het welzijn van de (eind) gebruiker voorop staat. Het is inspirerend om te zien dat de betrokken partijen bij het project Crossroads deze visie met elkaar delen en op deze manier als pioniers fungeren voor een duurzame, gezonde leefomgeving.” 

bottom of page