top of page
Joanneke.jpg

 
ESG wetgeving

Juridisch Medewerker

E: joanneke.vanwijk@bootadvocaten.nl

T: +31 20 50 41 570
F: +31 20 50 41 589


 Joanneke van Wijk​
 

Joanneke is specialist in de Europese duurzaamheidsregelgeving, zoals de SFDR, CSRD en Taxonomie.

 

Zij adviseert klanten over ESG compliance strategie en ze geeft praktische workshops en trainingen op alle niveaus binnen de organisaties van onze eigen cliënten, maar ook aan accountants en taxateurs. 

 

Joanneke is niet alleen een expert in het uitpluizen van de wetgeving, zij weet dat ook als geen ander te vertalen naar eenvoudige templates en taal. Zij heeft met haar bijzondere expertise een sleutelrol gespeeld in de ontwikkeling van de SFDR compliant reporting systeem: Stainable.  

 

Joanneke ontwikkelt eigenlijk al onze tools bij Boot Advocaten. Ook assisteert zij bij juridische vraagstukken inzake Europees recht, aanbestedingsrecht, staatssteun, energierecht, bouwrechtzaken en gebieds- en projectontwikkelingen.
 
Joanneke behaalde haar Bachelor HBO-Rechten in Leiden. Met haar analytisch vermogen en inzicht in technologie brengt zij buitengewoon waardevolle kijk op oplossingen naar Boot Advocaten. Tijdens haar studie is Joanneke actief lid geweest van studentenorkest S.M.G. Sempre Crescendo, waar zij met veel plezier de hobo bespeelde.

bottom of page