top of page
mr. Dick Visser

 

    Fiscalist

   T: +31 20 50 41 570

   F: +31 20 50 41 589

mr. Dick Visser

Dick Visser is, na een korte periode in het onderwijs, sinds 1979 werkzaam als fiscalist. Hij is begonnen bij de belastingdienst maar vanaf 1991 verbonden geweest aan verschillende belastingadvieskantoren. Van 1993 tot 1997 heeft hij aan de Universiteit van Amsterdam fiscaal recht gestudeerd.

Dick heeft zich op de technische afdeling van de belastingdienst gespecialiseerd in:

  • omzetbelasting,

  • overdrachtsbelasting en

  • btw-compensatiefonds.
     

Hij heeft veel ervaring met fiscale vraagstukken bij grote en kleine gemeenten en de hieraan gerelateerde aspecten op het gebied van samenwerking. Ook kan hij bogen op deskundigheid in de fiscale begeleiding van samenwerkingsvehikels bij grote ontwikkellocaties.

Dick staat bekend om zijn gedegen adviezen en wordt door cliënten getypeerd als snel, betrouwbaar en creatief, iemand die buiten de standaardoplossingen weet te denken. Dick werkt voor gemeenten, provincies en de rijksoverheid maar ook voor partijen zoals woningcorporaties, projectontwikkelaars en zorginstellingen. Hij is in staat de belangen van alle partijen te duiden en voorkomt daarmee dat onnodig verschil van inzicht ontstaat tussen de betrokkenen over de fiscaliteit.

Dick is een ervaren docent die in staat is in heldere taal complexe fiscale vraagstukken uit te leggen. Hij heeft les gegeven bij o.a. de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB), de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Bestuursacademie en verzorgt veelvuldig in-house opleidingen. Tevens is Dick verbonden aan een belastingadvieskantoor dat is gespecialiseerd op het gebied van fiscaal advies voor publiekrechtelijke lichamen.

  

bottom of page