Advocaat

   E: Charles.vandervlis@bootadvocaten.nl

   T: +31 20 50 41 570

   F: +31 20 50 41 589

mr. Charles van der Vlis

Charles van der Vlis heeft zich sinds 2014 gevestigd als advocaat bij Boot Advocaten. Zijn werkstijl kenmerkt zich door een sterke betrokkenheid bij de zaken van zijn cliënten. Als persoon is Charles vlot, recht door zee en gedreven. Hij kijkt graag over grenzen heen, en is doelgericht ingesteld waarbij hij altijd het belang van de cliënt voorop stelt. 

Charles heeft een brede ervaring in publiek-private samenwerkingen en is specialist in Europees en nationaal Aanbestedingsrecht. Charles maakte onder meer onderdeel uit van het team dat in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken de leidraad Aanbesteden Energieprestatiecontracten heeft opgesteld. Naast het geven van advies heeft Charles een ruime ervaring in het begeleiden van aanbestedende diensten en inschrijvers bij geschillen.

Met zijn betrokkenheid bij vele projectontwikkelingen adviseert hij opdrachtgevers en opdrachtnemers, zoals gemeenten, woningcorporaties, aannemers en ontwikkelaars (op gebied van duurzaamheid) en staat partijen bij in bouwrechtelijke geschillen. Charles heeft ervaring in het procederen en adviseren in het (Europees) aanbestedingsrecht, (civiel) bouwrecht, projectontwikkeling en duurzaamheid.

Daarnaast houdt Charles zich bezig met de verbinding tussen vastgoed en het zorg- en energierecht. In opdracht van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Ruimte OK werkt hij mee aan het landelijk model voor de Nederlandse scholen met een verduurzamingsopgave. Dit model geeft antwoord op vragen van schoolbesturen op verschillende niveaus (juridisch, technisch, financieel en organisatorisch), om ook gemeenten met dit model te stimuleren. Verder werkt hij aan de implementatie van richtlijnen en contractmodellen die als doel hebben het klimaat in gebouwen te verbeteren, hetgeen leidt tot gezondere gebruikers.

Nevenactiviteiten

  • Bestuurslid van Toastmasters International, een toonaangevende non-profitorganisatie gericht op het verbeteren van communicatie- en leiderschapsvaardigheden.

  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht

  • Lid commissie Jong en Vernieuwing van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten

Publicaties

  • Noot bij advies 174 van de Commissie van Aanbestedingsrecht, Jurisprudentie aanbestedingsrecht (JAAN).

Charles van der Vlis is advocaat in dienst bij Boot Advocaten B.V. Dat betekent dat hij/zij alleen optreedt voor Boot Advocaten B.V.

 

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft hij/zij zich op de

volgende hoofd- (en eventueel sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Aanbestedingsrecht

- Vastgoedrecht (Bouwrecht)

 

Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de

Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd

hoofdrechtsgebied.

  • Twitter Boot Advocaten
  • Linkedin Boot advocaten

Algemene Voorwaarden               Privacyverklaring               Klachtenregeling

 

Cronenburg 152

1081 GN Amsterdam
 

Postbus 75810

1070 AV Amsterdam

T +31 (0)20 50 41 570

F +31 (0)20 50 41 589

secretariaat@bootadvocaten.nl

KVK: 34192267
BTW: NL812146608b01