mr. Robert van Dijke

Linkedin van mr. Robert van Dijke

Robert van Dijke is sinds 1997 advocaat. Met zijn passie voor scherpe analyses bij complexe vraagstukken wordt u voorzien van adequaat advies en processuele bijstand. Robert denkt graag mee aan strategische oplossingen voor een efficiënte en uiterst toegewijde aanpak. Over een aantal door hem met succes behandelde zaken, is zijn werk gepubliceerd in de juridische literatuur. Het betreft onder meer geschillen inzake de verkoop van ondernemingen en geschillen tussen aandeelhouders.

Specialismen

Robert is een erkend specialist op gebied van bouw- en aanbestedingsrecht. Robert is betrokken bij vele projectontwikkelingen adviseert hij opdrachtgevers en opdrachtnemers, woningcorporaties, aannemers en ontwikkelaars. Ook staat Robert partijen bij in bouwrechtelijke geschillen. Robert heeft ervaring in het procederen en adviseren in het bouw- en aanbestedingsrecht, staatssteun en ondernemingsrecht.

Robert werkt graag aan structurele oplossingen, welke vaak ook betrokken zijn bij opgaven met een hoge politieke complexiteit, zoals stadsvernieuwing en Well Districts. Een voorbeeld is de verduurzaming van circa 7000 scholen in Nederland. Naast het realiseren van energiebesparing door middel van zogenaamde Energie Prestatie Contracten (EPC’s), worden nu ook de invloed van overheidsmaatregelen op welzijn, comfort en productiviteit meetbaar en controleerbaar. Met zijn aanzienlijke expertise op energierecht worden er regelmatig masterclasses georganiseerd waarbij verduurzaming van vastgoed centraal staat. Robert geeft de cursussen Bouwen met Staal, Expertmeeting Verduurzaming van gemeentelijk Vastgoed en in house trainingen op het gebied van bouw- en aanbestedingsrecht en energierecht.

Naast de bovengenoemde ervaring is Robert van Dijke gespecialiseerd op de rechtsgebieden:

– Zorgrecht
– Energierecht