mr. Charles van der Vlis

Linkedin van mr. Charles van der Vlis

Charles van der Vlis heeft zich sinds 2014 gevestigd als advocaat bij Boot Advocaten. Zijn werkstijl kenmerkt zich door een sterke betrokkenheid bij de zaken van zijn cliënten. Als persoon is Charles vlot, recht door zee en gedreven. Hij kijkt graag over grenzen heen, en is doelgericht ingesteld waarbij hij altijd het belang van de cliënt voorop stelt. 

Charles heeft een brede ervaring in publiek-private samenwerkingen en is specialist in Europees en nationaal Aanbestedingsrecht. Charles maakte onder meer onderdeel uit van het team dat in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken de leidraad Aanbesteden Energieprestatiecontracten heeft opgesteld. Naast het geven van advies heeft Charles een ruime ervaring in het begeleiden van aanbestedende diensten en inschrijvers bij geschillen.

Met zijn betrokkenheid bij vele projectontwikkelingen adviseert hij opdrachtgevers en opdrachtnemers, zoals gemeenten, woningcorporaties, aannemers en ontwikkelaars (op gebied van duurzaamheid) en staat partijen bij in bouwrechtelijke geschillen. Charles heeft ervaring in het procederen en adviseren in het (Europees) aanbestedingsrecht, (civiel) bouwrecht, projectontwikkeling en duurzaamheid.

Daarnaast houdt Charles zich bezig met de verbinding tussen vastgoed en het zorg- en energierecht. In opdracht van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Ruimte OK werkt hij mee aan het landelijk model voor de Nederlandse scholen met een verduurzamingsopgave. Dit model geeft antwoord op vragen van schoolbesturen op verschillende niveaus (juridisch, technisch, financieel en organisatorisch), om ook gemeenten met dit model te stimuleren. Verder werkt hij aan de implementatie van richtlijnen en contractmodellen die als doel hebben het klimaat in gebouwen te verbeteren, hetgeen leidt tot gezondere gebruikers.

Nevenactiviteiten

Bestuurslid van Toastmasters International, een toonaangevende non-profitorganisatie gericht op het verbeteren van communicatie- en leiderschapsvaardigheden.

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht

Lid commissie Jong en Vernieuwing van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten

Publicaties

 

Noot bij advies nummer 174 van de Commissie van Aanbestedingsexperts