Stientje van Veldhoven bij debat Dutch Green Building Council warmtewet

Redactie
-

Stientje van Veldhoven bij Groene Kamer DGBC

Dutch Green Building Council organiseerde maandag 17 november j.l. een debat over de warmtewet. Laat nou net diezelfde avond een kamerdebat zijn over dit onderwerp. Stientje van Veldhoven van D66 kon nog net een paar signalen uit de markt oppikken.

Aandachtspuntje voor alle betrokken

Vertegenwoordigers uit de woningmarkt discussieerden daarna met elkaar en Directeur Generaal wonen en bouwen van het ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties. Er mag wel wat veranderen in de wet- en regelgeving om duurzaamheid in de woningbouw te versnellen. Aandachtspuntje voor alle betrokken; begrijp wat bewoners willen en begrijp dat dat niet altijd is wat de markt wil of wat het maatschappelijk doel dient.

Woningmarkt nieuw voor Dutch Green Building Council

Het was voor het eerst dat DGBC een bijeenkomst met professionals organiseerde over verduurzaming van de woningmarkt. Het doel van DGBC is om verduurzaming in de bouw te versnellen. Zij doet dat door labels te introduceren en partijen met elkaar te verbinden. Sprekers tijdens deze bijeenkomst waren: Annemarie van Doorn – Directeur DGBCMeindert Smallenbroek – Directeur Bouwen, Ministerie van Binnenlandse Zaken & KoninkrijksrelatiesFrancesco Franchimon – Managing Director at BAM Techniek Energy Systems en Anton van der Vlist – Bestuursvoorzitter Corporatie Energie Beheer.

Groene Kamer DGBC

Franchesco Franchimon (BAM), Anton van der Vlist (Corporatie Energiebeheer), Meindert Smallenbroek (Monisterie BZK), Alexandra Boot (Boot advocaten

Bootadvocaten is een bekende in Vastgoed en bouw. Aangezien verduurzaming van de bouw leidt tot nieuwe samenwerkingsverbanden, contracten en verdienmodellen, ziet Boot Advocaten een stevige rol voor zichzelf in deze trajecten.

Boot advocaten was moderator en mede samensteller van het programma voor De Groene Kamer over verduurzaming van de woningbouw.

Groene kamer DGBC Groene kamer DGBC Groene kamer DGBC Groene kamer DGBCGroene kamer DGBC