Duurzame installaties bij woningcorporaties – seminar 7 mei

Redactie
-

Duurzaamheid is hot. Het woord staat op iedere website en in ieder jaarverslag. Ook bewoners eisen meer duurzaamheid, er is voor een woningcorporatie dus winst te behalen op zowel positioneringsgebied als op financieel gebied. Maar hoe gaat u dit realiseren? ESCo Netwerk Nederland organiseert rondom dit onderwerp op 7 mei 2014 in Utrecht het seminar: “Duurzame installaties bij woningcorporaties.”

Energie prestatie contracten bieden kansen om de duurzaamheidsmaatregelen toe te passen zonder per definitie zelf te moeten investeren. Met name voor woningcorporaties is een dergelijke aanpak juist in de huidige tijd interessant, bijvoorbeeld als de aanleg van een warmte koude opslag installatie (WKO) wordt overwogen.

Voor wie?

Dit seminar is vooral bedoeld voor woningcorporaties, (de)centrale overheden en deelnemers aan het ESCo Netwerk Nederland.

Onderwerpen

Onder de onderwerpen bevinden zich WKO’s, vloerverwarming en verkoeling van woningen en een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) die naar 0,4 gaat. Vragen die aan bod komen:

  • Wat is de stand van zaken en hoe kunnen alle betrokken partijen bijdragen aan comfortabele en duurzame woningen?
  • Hoe organiseer je collectieve duurzame installaties (zoals een optimale WKO), het energiebeheer en het energiemanagement en hoe garandeer je comfort aan bewoners? is dit het beste zelf te regelen of beter te outsourcen?
  • Hoe maak je een business case die overall een maximale impact genereert en waar haal je de gelden voor de financiering van duurzame installaties vandaan?
  • Bewoners hebben ambities, maar hoe kanaliseer je die en voorkom je dat zij ervan uit gaan dat energiebesparingen meteen 1 op 1 aan hen toekomen?

Sprekers

Sprekers van onder andere Woningcorporatie Mitros, ZON Energie, Aedes en BNG Bank delen hun ervaringen met duurzame energiesystemen.

Kosten en aanmelding

Voor woningcorporaties, (de)centrale overheden en deelnemers aan het ESCo Netwerk is deelname gratis. Overige personen betalen 295,- euro voor deelname aan het seminar.

U kunt zich aanmelden via de website van EscoNetwerk, of door een mail te sturen naar aanmelden@esconetwerk.nl, onder vermelding van “Duurzame installaties bij woningcorporaties”.

Gerelateerde onderwerpen:

,