Jacqueline Cramer naar ESCO Europe Conference in Barcelona

Redactie
-

PERSBERICHT:

Jacqueline Cramer en Alexandra Boot vertegenwoordigen Nederland bij de ESCO Europe Conference in Barcelona op 22 januari 2014. Zij verzorgen samen de keynote session ‘Building the Energy Efficiency Market Transformation in the Netherlands’ op de openingsdag van de conferentie.

Bij de conferentie zijn internationale topmensen uit de energiewereld aanwezig, van beleidsmakers tot onderzoekers en investeerders. Doel van de aanwezigheid bij de conferentie is om aandacht van internationale investeerders te vestigen op de kansen op de Nederlandse markt. Energy Service Companies (ESCo’s) kunnen een grote rol spelen in de uitwerking van het in september 2013 gesloten Energieakkoord.

Groen verdienmodel

Ed Nijpels, voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord, ziet toe op de uitvoering van het Energieakkoord. Om de doelstellingen uit het Energieakkoord te realiseren zijn er steeds meer initiatieven in de markt. Publieke en private ondernemingen werken samen op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving, met nieuwe verdienmodellen als resultaat.

Sprekers ESCO Europe

Jacqueline Cramer en Alexandra Boot naar ESCO Europe conference in BarcelonaProf. Dr. Jacqueline Cramer, voormalig minister van VROM, is sinds januari 2013 voorzitter van ESCo Netwerk Nederland en tevens voorzitter van de Strategieraad van ESCo Netwerk Nederland. Cramer is hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht en directeur/eigenaar van Sustainable Entrepreneurship (strategy & innovation consulting) in Arnhem.

Alexandra Boot is founding partner en lid van de Strategieraad ESCo Netwerk Nederland. Boot heeft als advocaat van Boot Advocaten 25 jaar ervaring met vastgoed en heeft bijgedragen de totstandkoming van innovatieve concepten op het gebied van verduurzaming van vastgoed.

Gerelateerde onderwerpen:

, , ,