ESCO’s en besparingen in de zorgsector

Alexandra Boot
-

Zorginstellingen lopen steeds meer risico met de financiering en (energie-)exploitatie van huisvesting, aldus TNO Centrum Zorg en Bouw. Energie prestatiecontracten en een uitgekiende energiestrategie zijn noodzakelijk. ‘Het doel van excellente zorg tegen maatschappelijk verantwoorde kosten komt dichterbij met een lagere energierekening.’ Het instituut becijferde dat in de zorgsector 116 miljoen euro bespaard kan worden op energie.

De potentiële besparingen variëren van 16 miljoen euro bij ziekenhuizen, 32 miljoen euro bij verpleeghuizen, 32 miljoen euro bij verzorgingshuizen tot 36 miljoen euro in de GHZ, GGZen jeugdzorg. ESCo’s (Energy Service Company) binnen zorginstellingen leiden tot lagere energierekeningen, een beter binnenmilieu voor cliënten/patiënten/medewerkers en daardoor betere werkprestaties.

Wilt u weten op welke wijze u uw zorgvastgoed rendabel kunt verduurzamen?

Boot advocaten kan worden ingeschakeld voor het verzorgen van een ESCO-scan, waarbij de mogelijke scenario’s op het gebied van energiebesparing voor uw vastgoed worden belicht, inclusief de technische, financiële, fiscale en juridische aandachtspunten. Hiervoor werken wij samen met ervaren gerenommeerde specialisten op technisch, financieel en fiscaal gebied, zodat wij uw businesscase zo goed mogelijk in kaart kunnen brengen.

Hiermee krijgt u een helder document waarop u uw strategische beslissingen inzake energiebesparingen kunt baseren.
Mocht u daarna kiezen voor een ESCO als optie, dan kunnen wij u met onze expertise bijstaan zodat vanaf het allereerste begin alle noodzakelijke aspecten worden uitgezocht en belicht. Zo maken wij aan de voorkant het verschil!

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met  Alexandra Boot

 

 

Gerelateerde onderwerpen:

, , , ,