De Alliantie neemt zonnestroom af

Redactie
-

Woningcorporaties willen verduurzamen. Woningcorporatie de Alliantie heeft gekozen voor beheersing van haar woonlasten door middel van het opwekken van zonne-energie zonder dat subsidie tot stand komt. De Alliantie loopt daarbij voor op andere woningcorporaties. Boot advocaten heeft de Alliantie met betrekking tot deze samenwerking geadviseerd en de contracten met Kieszon voor haar op maat gemaakt.

Op 9 april 2013 hebben de Alliantie, KiesZon en Do The Bright Thing een contract ondertekend voor het leveren van uiteindelijk 1 megawatt zonnestroomvermogen. Dit is het eerste zonnestroomproject van deze omvang dat zonder subsidies tot stand komt. In april/mei worden in totaal 364 zonnepanelen geplaatst op 10 appartementencomplexen in Amersfoort, Almere, Gooi en Vechtstreek, en na de zomer ook in Amsterdam. De raamovereenkomst is qua omvang uniek in de corporatiesector.

Op termijn betaalt De Alliantie minder voor de zonnestroom dan nu voor grijze stroom. De huurders krijgen de garantie dat hun servicekosten beperkt stijgen.

Heeft u behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden voor dergelijke projecten bij uw organisatie, of wilt u gebruik maken van onze expertise op het gebied van advies en ondersteuning bij het succesvol vormgeven van samenwerkingsovereenkomsten?

Neem dan contact op met Alexandra Boot

 

 

Gerelateerde onderwerpen:

, , ,